2 napos kurzus művészi környezetben

A miliő:

A DÜRER jobb agyféltekés rajztanfolyam Szentendrén a festők városában, Bozsó Zsuzsa festőművész és Végvári Tamás grafikus művész műtermében zajlik. Nincs alkalmasabb hely a rajzoláshoz, mint a két művész alkotásai és festményei között. Az elmélyültséggel átitatott környezet hangulatát fokozza a Makovecz Imre által tervezett csodálatos dupla kupola, ami alatt történik az oktatás és Tamás édesapja Végvári Gyula Munkácsy-díjas keramikus művész alkotásai.

A tanfolyam előnyei:

Bozsó Zsuzsa közel 30 éve foglalkozik hivatásszerűen a rajzolás művészetével.

______________________________________

Rajzai:


Lányom

jobb agyféltekés rajztanfolyam

Bartók Béla

Kodály ZoltánKodály Zoltán

______________________________________

A kétségtelenül gyors és látványos eredményre vezető Betty Edwards féle jobb agyféltekés rajzolás mellett nagy hangsúlyt kap a hagyományos rajzoktatásban használt árnyékolási technika vagy a perspektivikus ábrázolás módszerének elsajátítása.

Két féle tónusozást választhatnak a résztvevők:
Az egyik a hagyományos Raffaello, Rembrandt és Dürer által megismert grafikai megoldás, mely csak a vonalak játékával rajzolja meg az árnyékokat.
A másik egy új grafikai eljárás, amely ötvözi a szénnel való elkenéses rajzolás módszerét a grafitceruza használatával. Ez esetben egy úgynevezett papírceruzával kell rajzolni illetve elkenni az előzőleg grafitceruzával megrajzolt vonalakat vagy felületeket.

Mind két esetben nagyon fontos a kézügyesség elsajátítása, melyre bőven adódik alkalom a tanfolyamon különböző hasznos gyakorlatokkal.

Zsuzsa egyedi hangsúllyal világít rá a kontúrok észlelésére, a pozitív formák és negatív terek érzékelésére, a perspektivikus rövidülésre, az aktuális rajzi feladatokhoz fűződő művészettörténelmi eseményekre.

A tanfolyam első napján beindításra kerül a jobb agyfélteke működése, egy új látásmód elsajátítása. A vonalak egymáshoz való viszonya, iránya, dőlésszöge, a pozitív formák és negatív terek felfedezése.
A képsík megismertetése, a tónusozás technikája a csúcs- és visszavert fények és árnyékok ábrázolása, segítségül hívva a reneszánsz nagymesterek által kifejlesztett rajztechnikákat, melyekkel könnyen kifejezhetjük a térbeli ábrázolást. Ebben a részben a hagyományos művészi rajzoktatással keveredik a jobb agyféltekés módszer.

A második nap a perspektivikus ábrázolás következik. Ez a téma a könnyebb megértés érdekében szintén nem csak a jobb agyféltekés oktatást hívja segítségül, hanem a művészeti iskolákban tanított rövidülést.
A nap második felében amolyan vizsgafeladatként végre előkerül az előzőleg választott színészportré, amit az addig tanult jobb agyféltekés és hagyományos rajztechnikákkal ötvözve kell megrajzolni.

A jobb oldalon, a kurzuson résztvevők által rajzolt képek tanúsítják a tanfolyam eredményességét.

A tanfolyam ideje és helye:

A két napos kurzus szombat és vasárnap délelőtt 10 órakor indul és délután 18 órakor ér véget. Szünetet alkalomszerűen tartunk, ahogy kezdünk belefáradni a rajzolásba. Az ebédszünet fél órás. Rajzeszközöket biztosítunk, az élelem viszont önellátó. Konyha, mikró, hűtő van.

Ára: 21.000 Ft

______________________________________

Elérhetőség:

Bozsó Zsuzsa 30/354-39-46
bozsozsuzsa@gmail.com
Szentendre, Egres út 35/b

______________________________________

Figyelem:
Az intenzív, nagy türelmet követelő munka és a hosszantartó koncentrálás miatt depresszióban szenvedő vagy türelmüket könnyen elvesztő egyéneknek NEM AJÁNLOTT a tanfolyam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Időpontok
2019-ben:

február 16-17
február 23-24

----------------------
március 2-3
március 9-10
március 16-17
március 23-24
március 30-31
----------------------

április 6-7
április 13-14
április 20-21
április 27-28
----------------------

május 4-5
május 11-12
május 18-19
május 25-26
----------------------

június 1-2
június 8-9
június 15-16
június 22-23
június 29-30

----------------------
----------------------
október 5-6
október 12-13
október 19-20
október 26-27
----------------------
november 2-3
november 9-10
november 16-17
november 23-24
----------------------
november 30-december 1
december 7-8
december 14-15

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
DÜRER JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM © 2014. Minden jog fenntartva / All rights reserved